W Centrum Kształcenia Ustawicznego w Stargardzie Mistrzowie Świata w Carvingu zaprezentowali słuchaczom naszej szkoły jak sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach może być czymś wyjątkowym i pasjonującym.

Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach wywodząca się z Dalekiego Wschodu. 

Nasi goście Pani Dominika Sadowska oraz Pan Paweł Sztenderski w 2018 roku w Luksemburgu zdobyli Mistrzostwo Świata w Carvingu w zawodach – Culinary World Cup 2018.

Podczas spotkania ze słuchaczami naszej szkoły zaprezentowali jak sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach może być czym wyjątkowym i pasjonującym. 

Dziękujemy Pani Dominice i Panu Pawłowi za ich obecność, za wiele motywacji w realizacji swoich pasji. 

 

 

Tekst: kpt. Grzegorz Terlikowski
Zdjęcia: kpt. Michał Kucyrka

 

Generuj pdf
Znajdź nas również na
Serwis Służby Więziennej